Kövess minket!

Kuthy Dóri

képzésben lévő pár- és családterapeuta, ÉFT párterapeuta, Prepare Enrich párkapcsolati tanácsadó

Munkám során legfontosabbnak a biztonságos légkör megteremtését tartom, melyben lehetőségük van klienseimnek megtapasztalni, hogy milyen kapcsolódni vagy újra kapcsolódni a mélyebb, sérülékenyebb érzéseikhez, s mikor ezeket képesek megosztani párjukkal, családjukkal, akkor jönnek létre a mindannyiunk számára oly fontos kötődési pillanatok, melyben megélhetik, hogy nincsenek egyedül.Ezeknek a kötődési pillanatoknak a megélése közelebb hozza az embereket egymáshoz, ezáltal
biztonságban, támogatva érezhetik magukat. Ebből a biztonságosabb állapotból általában már könnyen megoldják vitáikat, konfliktusainkat a párok, családok, új megoldások születnek a régi problémákra.
Megható számomra, ahogy a hozzám forduló párok, családok beengednek életükbe, s hogy része lehetnek a változásnak, amin keresztül mennek, ahogy a kezdeti ijedtség, fagyottság, kétségbeesés után egyre inkább felengednek, megkönnyebbülnek. Nagy öröm látni, hogy sikerül újra összekapcsolódniuk, egymás felé fordulniuk, újra biztonságban érezni magukat egymás mellett, vagy megtapasztalniuk egy
olyan fajta biztonságérzést a kapcsolatban, amit talán még korábban nem is tapasztaltak.
Integrált módszertannal dolgozom, de leghangsúlyosabban az Érzelem Fókuszú Terápiát (EFT, Emotionally Focused Therapy,https://iceeft.com/ ) használom, mely egy Magyarországon még kevéssé elérhető pár- és családterápiás módszer, s azon kevés pár- és családterápiás módszer egyike, mely mögött komoly hatékonyság vizsgálatok,független kutatások állnak. Emberközpontú, nem patologizáló,
elfogadó szemlélete nagyon közel áll hozzám.
A pár- és családtárterápiás alapképzést, a Magyar Családterápiás Egyesület módszerspecifikus képzésén végeztem, az önismereti, s a szupervíziós szakaszt is itt teljesítettem.Az Érzelem Fókuszú Terápia módszerét az Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány és a Magyar Családterápiás Egyesület szervezésében létrejött képzéseken sajátítottam el Dr.Scott Wooley vezetésével. Az ÉFT-s képzés alap és haladó képzését (Externship,Core Skills) is elvégeztem és az Ölelj át (Hold me tight)
program csoportvezetője vagyok. Ezen kívül a Prepare Enrich párkapcsolat felkészítő és gazdagító program facilitátora is vagyok.
Első szakmám fuvola kamaraművész, fuvolatanár, magam is családban, házasságban élek, négy gyerekem van.Gyerekeim nevelése, s egyéb élettapasztalataim során alakult ki bennem az a meggyőződés, hogy minden változás alapja az elfogadás.


“Érdekes paradoxon, hogy amikor képes vagyok elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok, akkor válok képessé a változásra.”

Carl Rogers


Amivel hozzám fordulhatnak:
párkapcsolati elakadások,
gyakori konfliktusok a kapcsolatban,
elhidegülés, ellaposodott kapcsolat,
nem értjük egymást,mindig ugyanazokat a köröket futjuk érzése,
csökkent bizalom,féltékenység,
hűtlenség,megcsalás,
szexualitást érintő kérdések,
mozaik családok kapcsolati problémái,
szülő gyerek kapcsolat problémái,
veszteség, trauma, változás a család életében.

Szakmai tagságok:
Magyar Családterápiás Egyesület
Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás Alapítvány
Antropos Mentálhigiénés Módszertani Központ szupervíziós csoport
Core Skillst végzett ÉFT terapeuták szakmai támogató csoportja

 

Elérhető: Budapest,IX.kerület, XVIII. kerület