Kövess minket!

Kéry Nikolett

Pszichológus, képzés alatt álló család- és pártereapeuta

Kéry Nikolett vagyok, tanácsadó szakpszichológus-jelölt, illetve jelenleg család- és párterápiás módszerben képződő pszichológus. Mind az alap-, mind a mesterképzést a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem el, klinikai gyermek- és fejlődéspszichológia szakirányon.

Már az egyetem során megtapasztaltam, hogy a gyerekekkel és a fiatalokkal nagyon könnyen megtalálom a közös hangot, emellett azt is megtanultam, hogy nagyon sok felnőttkori életvezetési nehézség és pszichés probléma megelőzhető lenne gyermekkorban, így hamar a gyermekekkel való munka irányába fordult az érdeklődésem. Ennek megfelelően a diplomaszerzést követően, iskolapszichológusként helyezkedtem el: elsősorban általános iskolás korú gyermekekkel, másodsorban az őket körülvevő felnőttekkel (szülők, gondviselők, pedagógusok) foglalkozom, nagyon sokféle személyiséggel, problémával találkozva és sokrétű szakmai tapasztalattal gazdagodva ezáltal.

Pszichológusként azt vallom, hogy mindenki magában hordozza a fejlődésre való képességet, és a megoldását annak a problémának, amellyel küzd, és amelyhez segítséget kér. Szakemberként a fő feladatom az, hogy szakmai tudásomat a kliens segítésének alárendelve megértéssel, elfogadással és kellő objektivitással forduljak a klienseim felé, és közös gondolkodáson, új nézőpontok, aspektusok megvitatásán keresztül támogassam őket a megoldások megtalálásában, az áhított változások elérésében.

Mivel mi emberek társas lények vagyunk, és már fogantatásunktól kezdve befolyással van ránk a szociális közegünk, így önmagunk megismerése mellett az is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogyan teremtünk kapcsolatot más személyekkel, milyen kapcsolati mintákkal rendelkezünk, és hogy ezek a kapcsolataink, viszonyulásaink mennyire egészségesek és jótékonyak a számunkra, vagy épp mennyire egyenlőtlenek és milyen káros hatással vannak egyéni fejlődésünkre, életünkre. Éppen ezért mind a gyermekekkel, mind a felnőttekkel folytatott egyéni tanácsadói munkámnak is fontos összetevője a rendszerszemlélet, amely a család- és párterápiás munka alapja, és amely az egyénre a társas közegének, rendszerének fényében tekint.
Az iskolapszichológusi munkám mellett magánrendelés keretein belül várok szeretettel gyerekeket, fiatal serdülőket és felnőtteket egyaránt, akik motiváltak nehézségeik leküzdésében, önismeretük elmélyítésében.

 

Elérhető: Budapest, XVIII. kerület

Kéry Nikoletta