Kövess minket!

Dr. Urbán Liliána

Képzés alatt álló pár- és családterapeuta, mediátor, jogász

Már gyermekként ráéreztem arra, hogyan tudom a felnőtteket szavak nélkül is megérteni, hogy a szeretetnek milyen sokféle nyelve lehet és talán éppen ezért, a különböző emberek hogyan tudnak egymással együttműködni. A családi hátterem és neveltetésem mellett, hosszú és tudatos önismereti munka formált olyanná, aki ma vagyok. Jogi praxisom mellett, motiváltságot éreztem arra, hogy tudásomat bővítsem, ezért egyetemi oktatás keretén belül mediátorként diplomáztam.

Az egyetemi évek alatt egy sikeres pályázattal ösztöndíjat nyertem az USA-ba, ahol fél évet tölthettem el és a University of New Mexico intézményi keretei között szervezett kurzus keretében képezhettem magamat, majd a városi bíróságon, a Metropolitan Court előtt folyamatban lévő ügyeket mediálhattam. Hiszek abban, hogy a legnehezebb élethelyzetekben is van megoldás és, hogy egy konfliktus nem feltétlenül jelent rosszat, hanem azon keresztül közösen megoldást lehet találni a problémákra. Közvetítőként a vitában álló feleket abban támogatom, hogy lehetőségük legyen elmondani egymásnak a tárgyi igényeik mellett hogyan hat rájuk érzelmileg egy adott helyzet, amibe a másik féllel kerültek. Segítek az érzésekre rávilágítani, kimondani őket és abban, hogyan tudják azokat olyan módon megfogalmazni, hogy azt a másik fél is megértse.

A mediáció különlegessége a formális eljárásokkal szemben, hogy a résztvevők szabadon, együtt határozzák meg miről szeretnének beszélni, a mediátor ehhez biztonságos közeget teremt és ha készek a felek rá, akkor segít a mindegyikük számára elfogadható megállapodást írásba foglalni, amit igény szerint formális eljárásban is tudnak alkalmazni.

 

Elérhető: Budapest, XI. kerület 

Dr. Urbán Liliána