Kövess minket!

Bajor Eszter

mentálhigiénés szakember, gyásztanácsadó
Segítőtársat keresni a nehézségben – a bátorság és a bizalom jele. Saját életem megoldandó helyzeteiben, krízisei és veszteségei során sokszor tapasztaltam meg, hogy a másik ember lehet tükör, támasz, pihenő, és egy kapcsolat megtartó, gyógyító. „Válaszd az életet!” Szeretnék e szerint élni, és ebben szeretetteljes, tisztelettudó, örökké bizakodó szövetségese lenni másoknak.

A mentálhigiénés konzultáció tulajdonképpen egy olyan tér, idő és kapcsolat, amelyben a lelassulás, figyelem, szabadság lehetővé teszi a problémára és az önmagunkra való egyre tisztább rálátást, megértést, és az erőforrások, megoldási lehetőségek feltérképezését. A közös munka során a verbális elemeken kívül egyéb, kreatív módszereket (alkotó, mozgásos, dramatikus) is felajánlok, ez a személyre szabottságon és nyitottságon múlik.

Témák, amikkel felkereshető vagyok: – haláleseti gyász, egyéb veszteségek (pl. szakítás, válás, költözés)
– félelem, levertség, enyhébb (szubklinikus) hangulati- és szorongásos zavarok
– párkapcsolat, házasság, család, nagycsalád
– várandósság, szülés, gyermeknevelés
– idős vagy beteg hozzátartozó – hivatáskeresés, motiválatlanság, kiégés
– egészségügyi problémák, test és lélek egyensúlya, pszichoszomatika
– maximalizmus, megfelelési kényszer
– szuperérzékenység


„Reggel, elindulván a világba utcai ruháival együtt mindenki magára ölti a páncéljait is. Eleve védekezni akar mindenféle tüske, bántalom ellen. De mekkora öröm, ha valaki olyannal találkozunk, akinek jelenlétében legalább páncéljaink egy részétől megszabadulhatunk!” (Lázár Ervin)

Elérhető: 18. kerület és onilne