Kövess minket!

Dr. Kohári Réka

Ügyvéd, családjogász

2012 óta foglalkozom családjogi ügyekkel széles körben, így támogatom ügyfeleimet a házatársi, élettársi kapcsolataikból eredő kérdések megválaszolásában, hagyatéki eljárások során felmerült problémáik megoldásában, érdekeik érvényesítésében.

Tapasztalatom szerint a legtöbb ügyben közös vonás, hogy a jogi képviselő nélkül eljáró fél információhiányban van, lehetőségeivel, jogaival, kötelezettségeivel nincsen teljes mértékben tisztában, ez pedig sokszor a megállapodás akadályát képezi vagy jogvesztéshez vezet. Elsődleges célom minden esetben a jogszerű, végrehajtható megállapodás létrehozása, és a felek közötti kérdések végleges, mindenre kiterjedő rendezése, hiszen egy ilyen érzelmileg egyébként is megterhelő helyzetben mind a felek, mind pedig a gyermek(ek) kiemelt érdeke, hogy lehetőleg peren kívül egy olyan dokumentum jöjjön létre, amely tartalmával mindkét fél egyet ért, és így azt önkéntesen be is tartják.

A konzultációk alkalmával részletesen, érthető nyelven tájékoztatom ügyfeleimet a lehetőségeikről, tól-ig határokon belül megvitatjuk a kérdéses pontokban rejlő mozgásteret, végignézzük a lehetséges kimeneteleket, stratégiát állítunk fel. Kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy feltérképezzem az ügyfeleim pontos igényeit, kéréseit, egyéni szinten vizsgálom, hogy milyen prioritásokkal dolgozunk, és szükség esetén harcolok ezen prioritásokért, ha máshogy nem lehet eredménnyel, akkor peres úton. Nálam nincs kis ügy, és mindig lehet „csak még egy kérdés”, a célom, hogy ügyfeleim éppen annyira tisztában legyenek az őket érintő jogszabályokkal, mint én, és így magabiztosan ki tudjanak állni saját maguk mellett is.

Dr Kohári Réka ügyvéd családjogász